Ferie 2020, del 3

Fredag 10. juli

Vi kom oss ut av køya 06.30 til et brukbart vær.

Morgensol på Hitra

Etter frokost reiste vi ut med båt, for å finne oss noen gode fiskeplasser. Det var mest småsei som ville bite, men vi fikk også hvitting, lyr, lange og torsk. En 4 kilos sei var det eneste som ikke ble sluppet ut.

Seifileter

Rune fileterte seien i båten, og som dere kan se på bildet, regnet det også litt.

Så reiste vi inn og tok oss lunsj i leiligheten, før vi dro ut på en ny tur. Det hadde begynt å blåse opp litt, så det var vanskelig å finne et sted hvor vi ikke driftet for fort av gårde.

Ut i motvind.

Etter at vi hadde surret rundt en stund, og bare fått noen småfisk, reiste vi inn igjen og grillet marinerte svinefilet, potetsalat og maisstuing. Resten av kvelden tilbragte vi innendørs.

Lørdag 11. juli

Våknet til vind og striregn. Det fristet ikke med noen tur ut på sjøen. Vi tok heller bilen ut på en sightseeing til Knarrlagsund og omegn.

Utenfor Knarrlagsund

Etterpå reiste vi inn til Fillan for å handle. På ettermiddagen fisket Rune litt fra brygga helt uten resultat.

Middagen besto av grillede marinerte biter av nakkekotelett, potetsalat og soppstuing. Senere ble det tv-kveld med fotball og et par bjørnunger.

Søndag 12. juli

Nok en dag med regn og vind. Sofadag!

Utpå ettermiddagen dro Rune på seg fiskeklær og redningsvest og reiste en tur på sjøen. Han seilte fort av gårde, men klarte å lure opp en torsk i vinden. Han fikk også en bergnebb på brygga.

Da han kom inn igjen var det tid for mat. Pulled okse med fløtestuede poteter, potetsalat og blåmuggostesaus var på menyen denne kvelden. Resten av kvelden ble det igjen fotball og middagshvil.

Vått og trist.

Mandag 13. juli

Endelig litt bedre vær og vi dro ut etter frokost. Prøvde flere steder som vi hadde fått tips om fra lokale krefter. Småseien traff vi. Den kunne vi fylt båten med, men det var jo ikke det vi ville. Vi prøvde grunt og vi prøvde dypt. På dypet traff vi på både hågjel og svarthå.

Svarthå

Etter drøye 6 timer på havet var den største fisken vi hadde fanget ei lange på ca 3 kilo. Ikke helt det store fisket, men været var i hvert fall bedre.

Bedre vær

Etter en kort tur på butikken var det tid for mat. Marinerte nakkekoteletter med stekte potetbåter, BBQ-saus og potetsalat gikk ned på høykant. Så var det igjen tid for fotball og avslapping utover kvelden.

Rune gikk ut på brygga i en reklamepause og lurte opp en rødnebb.

Rødnebb

2 kommentarer til «Ferie 2020, del 3»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *