Ferie 2020, del 2

Tirsdag 7. juli

Etter en bedre frokost bestående av egg og bacon, gikk vi ut på moloen for å gjøre noen kast. Det resulterte i noen småsei og en sypike. Mens vi satt der kom Joacim Nyhuus og lurte på om vi ville være med en tur ut i båt. Vi bråskiftet til litt andre klær, rasket med oss noe utstyr og ble med ut.

På første nedslipp får Rune ei lange, mens Joacim setter seg fast. Etter å ha kjørt frem og tilbake i over et kvarter løsner det fra bunn. Det er fremdeles tungt og han tauer inn ei lange på 5 kg, en bom, et søkke og mange meter sene. Rune får tak i en hai, nemlig hågjel.

Hågjel

Det kom noen småskurer og litt sjøsprøyt slo også over båtripa, derfor ble vi litt våte. Fisken beit, så litt fuktighet fikk vi bare tåle. Flere langer, et par fine sei, en vassild og en lusuer ble lempet om bord.

Mange fine fileter ble vakuumert, merket og fryst før det var tid for pølsegrilling. Vi måtte også tørke litt klær og utstyr på trammen på hytta.

Tørketid

Kvelden ble avsluttet med nykokte krabbe, øl og akevitt som familien Nyhuus besørget.

Onsdag 8. juli

Tidlig oppe som vanlig, men været var grått og det blåste friskt så det ble en formiddagstur på butikken.

Litt utpå dagen gikk Rune ned på brygga og får opp bergnebb og berggylter. Så skiftet han til jigg og fikk 2 lyr på over kiloen.

Lyrfiske (legg merke til fottøyet)

Det ble nok en gang pølser på grillen, før vi la oss på hver vår sofa for en strekk. Så plinget det i Runes telefon og vi blir bedt på fish and chips.

Fish ‘n chips

Det var langene til Joacim som hadde blitt til en engelsk delikatesse sammen med pommes frites og hjemmelaget remulade. Her hadde Nyhuusfamilien nok en gang et prosjekt som måtte prøves, og helt nydelig ble det.

Etter å ha strukket mageskinnet godt, kom Kim Andre Nyhuus bort og spurte om han skulle kjøre oss ut på en kveldstur. Vi var ikke vonde å be nå heller. Den gode guiden kjørte oss til en plass hvor det beit på sei med en gang.

Kveldssol kl 22.40

Vi fikk 3 sei og mistet et par stykker, i tillegg til ei lita lange som ble sluppet ut. Sola trengte seg gjennom skydekket rett før vi tok kvelden.

Torsdag 9. juli

Da var det pakking og vasking før vi reiste videre. En stor takk til familien Nyhuus for hyggelig selskap, mat og drikke, og turer ut på sjøen.

Magnillen camping, ved Randi og Jarl-Egil, det var nok ikke det siste dere så av oss, for her likte vi både stedet og den fantastiske servicen.

Reisen gikk ut til Hitra og Stadsvik Brygge der vi har vært flere ganger før.

Stadsvik Brygge, Dolmøy

Etter innlosjering i leiligheten ble det grilling og fisking fra brygga. Resultatet av fiskinga ble en liten lyr, en torsk og en hvitting.

2 kommentarer til «Ferie 2020, del 2»

 1. Hei
  Følger dere på nettet, gøy å lese om turen deres!
  Hitra er en flott plass. Prøver dere innlandsfiske etter ørret/røye/laks og sjøørret på Hitra?
  Det sies at det er over tusen vann og tjern på øya med mye fisk, er et par små laksever der også.

  Har hytte i hurdal oppe ved skianlegget og vet ikke om så mange vann med ørret. Slipper som oftes ut det meste jeg får, men hender jeg tar med fisk til et måltid med fersk ørret. Fisker med flue/spinner.
  Har aldri prøvd «godvannet » deres Rakketjern. Hadde vært gøy å prøvd det, kjører jo forbi hver gang jeg kjører til hytta. Andre vann dere kan anbefale i området??
  Send gjerne en PM.

  Mvh
  Atle

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding!
   Hitra er en fantastisk plass. Vi har ikke prøvd innlandsfiske der, bare snakket om det.
   I Hurdal er det flere fine vann. Skrukkelisjøen, mye småfisk og en og annen av de bedre… Høversjøen, på grensa til Østre Toten, mye det samme som Skrukkelisjøen. Fjellsjøen har nok en del større fisk og Øyangen kan gi fine ørret, abbor og røye.

   Gi gjerne en rapport hvis du kommer over noen gode vann.

   Marius
   Fiskekompisene.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *