Mjøsa

I dag fikk vi lov til å være med Cato «kytefiskern» Pettersen på Mjøsisen. Utgangsstedet var Samuelstuen Camping i Brøttum, der Cato hadde fått tips om brukbart fiske. Vi satte på oss brodder og tok med utstyret og gikk utover isen. Fant fort hvor andre hadde fisket, for der var hullene åpne og klare. Vi begynte å slippe ut og så kom uværet med striregn og sterk nordavind.

Kytefiskern i drittvær

Vi vurderte å gå og sette oss i bilen, men vi var allerede gjennomvåte så det var bare å fortsette. Cato dro opp en fin abbor etter kort tid. Rune og jeg hadde noen napp uten å få fast fisk. Været ble bedre og fisket dårligere.

Rune speiler seg i overvannet.

Etter nesten 3 timer våte og kalde bestemmer vi oss for at nok er nok. Da begynte det å bite. Rune drar opp 3 abbor, den største 350 gram, og Cato tar opp 2 abbor til. Marius mister og bommer på alle napp.

Abbor 350 gram

Selv om ørretene ikke ville ha noen av utsettene, ble det en bra tur med 6 pene abbor.

Varmen ble satt på full guffe da vi kjørte hjemover. Sola kom også frem etter at vi hadde satt oss i bilen.

Håper vi kan få til flere slike turer. Bare håpe på bra vær hele dagen.

Takk til Cato som var sjåfør, og tok med to raringer på Mjøsisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *