Ferie 2019, del 3

Mandag 15.juli

Våknet opp til tåke, pissregn og litt vind. Det var lite fristende å reise ut i pioneren. Derfor ble det innedag, med dusjing, Tour de France og avslapning. Faktisk litt godt det også. Problemet er bare at da blir det ikke tatt bilder, og ingen hendelser som blir til mer eller mindre gode historier. Derfor en liten «snutt» om plassen og folket….

Magnillen camping

Magnillen camping ligger idyllisk til ved sjøen, på Straumsnes i Tingvoll kommune. Plassen drives av Randi og Jarl Egil Mørkedal. Randi holder åpen informasjon med issalg fra kl. 09 – 21 hver dag, og i tillegg løper hun rundt og vasker og passer på at alle har det bra. Hun er service fra A til Å. Vi trengte en kullgrill, bare å finne en på plassen. Hadde glemt tennvæske, ikke noe problem hun hadde en skvett som noen hadde reist fra, oppvaskbørste manglet men ble ordnet med en gang. Jarl Egil har vi ikke snakket med, for han har vært opptatt med gresstrimming, vedkjøring(for det var fri ved til røykovner, grillovner, krabbekokerier osv.) og mye mer.

Storgrill og røykeri

Plassen er utstyrt med stor grill av stein, og ovn med rør og tønner til røyking, steinbord med sitteplasser. I tillegg er det båthavn med steinmolo og bølgebryter. Ute på moloen er det satt opp sløyebenker med innlagt vann. Litt innenfor moloen er det en stor gapahuk med store tønnegriller, og et stort telt med bord og stoler man kan bruke ved tilstelninger av ymse art. Dette er bare på den delen av campingen hvor hytta vår lå. Campingen er delt på flere områder med gressletter ned mot sjøen, badestrand med mer.

Tirsdag 16.juli

Våknet til litt skyet vær men nesten vindstille og blank sjø. Ut og fiske selvfølgelig.

Drømmested

Ikke noen kjempefangster men det ble med et par brukbare sei inn til filetering. I tillegg fikk Rune opp en glassvar som vi ikke har fått siden vi var på Nesøya for 4 år siden. Været ble bare bedre og bedre utover dagen.

Glassvar

Rune fileterte mens Marius lagde middag, som igjen bestod av store burgere med bacon og ost.

På kvelden prøvde Rune å fiske opp noen ulker eller annet spennende fra flytebryggene, men endte bare opp med bergnebb og berggylt.

Tidlig kvelden, da sjølufta tok knekken på oss nok en gang.

Onsdag 17.juli

Lettskyet og lite vind møtte oss da vi reiste ut på sjøen. Prøvde et par forskjellige steder, men vi driftet så fort av gårde at 400grams pilk ble hengende som en dorgesluk etter båten. Noen småsei og små langer ble det, men de ga vi bort til noen som hadde mer lyst på dem

3 forskjellige ørner kom ned og plukket opp det vi kastet ut. Det var ikke så lett å ta bilder da de dukket opp uten en lyd, og forsvant av gårde med fangsten så fort de klarte.

Vår egen middag ble bacon, pølsebiter, sjalottløk, potetbåter, grillskiver og egg surret i stekepanna og kastet over et par brødskiver.

På kvelden hadde vi avtalt med Kim Andre at vi skulle ta en tur ut med alubåten deres for å prøve og fiske havål.

Flott kveld på sjøen

Fin temperatur og vindstille gjorde at vi skulle få en flott kveld/natt på sjøen. Kim Andre kjørte oss ut dit hvor det blir tatt en del havål på line.

Blekksprut

Det første vi fikk opp var to blekkspruter. De skal friteres senere i uken av Frank Nyhuus og familien. Etter dette fikk vi opp flere langer av forskjellige størrelser. Til slutt var det helt stille. Båten hadde slutta å drifte og sjøen var helt flat. Så begynte det å smånappe i snøret til Rune. Så ble det kraftigere og Rune gjorde tilslag. Der var det noe tungt. Brukbar lange meldte Rune, men neida….

Havål

Der satt den første havålen vi har tatt på stang. Jubelscener i båten og vi prøvde ivrig en stund til. Klokken 01.30 satt vi kursen mot campingen i kjempefint nattlys.

Natt ved Magnillen

Torsdag 18.juli

Det var litt mer vind i dag og det var ikke lett å ligge rolig å fiske. Den første fisken i dag var en ny art for oss.

Gressgylt

Rune fikk opp en gressgylt og vi tror nok vi har fått arten før uten å dokumentere den. Det ble dritvarmt i solsteika i dag, og hadde det ikke vært for en liten bris hadde vi gitt oss tidligere.

Det ble også noen småsei og haugevis med makrell. Inn til filetering hadde vi med en sei og en torsk.

Middagen ble grillspyd, pølser og potetsalat, før vi gikk en tur bort til Gunn og Frank Nyhuus, hvor det ble kaffe og nybakt sjokoladekake.

Gunn og Franks residens

Før ferden går videre må vi takke vertskapet på Magnillen camping, og Gunn og Frank med familie for suveren guiding, turer på sjøen, kaffeslabberas og gode historier. Denne uka går ikke i glemmeboka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *