Ferie 2019, del 2

Fredag 12.juli

Da var det på tide å komme seg videre, men først spiste vi desserten vi ikke orket på torsdag.

Jordbær med vaniljesaus

Frokosten besto altså av jordbær med vaniljesaus. Før vi reiste videre stoppet vi og tanket og handlet litt mat. Så bar det mot nye destinasjoner, men sulten meldte seg fort etter den litt rare frokosten. Da var det bare å sjekke ut mattilbudet på ferga Halsa – Kanestraum.

Bullar og mos

Kjøttboller med potetmos og fløtesaus som vi fortærte i bilen. Mektig og overraskende god lunsj.

Etter ferga tok vi til høyre, og kjørte 9 kilometer til vårt nye tilholdssted på Magnillen camping. Bra hytte med 5 sengeplasser og god plass. Kort veg til dusj og brygge med båt. I tillegg en fin steinmolo hvor det var fint å kaste sluk.

Makrell på moloen

Det ble i alt 10-12 sei og en makrell fra moloen på første kveld. Så var det på tide med middag.

Burgers

Middagen ble hjemmesnekrede burgere med bacon og ost, før vi tok en tidlig kveld.

Lørdag 13.juli

Etter frokost var vi på kaffebesøk hos Frank Nyhuus og kona. De skal i følge ryktene ha vært fast på denne campingen i 100 år. Opprinnelig bor de i Eidsvoll, men bruker så mye som mulig av sin sommerferie på Magnillen. Frank ba oss med ut i sin båt, for å vise oss noen gode fiskeplasser. Han var en utrolig god fiskeguide, som styrte skuta til gode plasser, kleppet fisken, bløgget den og til og med fileterte den.

På turen fikk vi 5 sei, 1 svarthå, 1 lyr, mange makrell og 1 brosme. I tillegg gikk vi tom for strøm, og tilkalte hjelp for å komme til land. Heldigvis fikk vi start på motoren så vi slapp å bli tauet inn til land.

Tilbake på land viste Frank hvordan man fileterer enklest for å få skinn-og beinfrie fileter. Mens Rune og Frank fileterte, kom det en kar fra Ukraina og lurte på om han kunne få filme seansen, noe han selvfølgelig fikk.

Så var det middagstid, og like etter at vi hadde kastet kjøttet på grillen kom ukraineren igjen. Denne gangen lurte han på om det var greit at han filmet kjøttet på grillen. Noe spesielt, men helt greit for oss.

Grillet kjøtt med potetsalat, kryddersmør og blåmuggostsaus.

Etter middag tok vi en tur på moloen og kastet litt.

Fint vær på moloen

Rune fikk mange sei, noen makreller, lyr, torsk og knurr. I tillegg tittet plutselig en grevling frem på sjøsiden av moloen.

Resten av kvelden tilbragte vi på verandaen foran hytta.

Søndag 14.juli

Kom oss ut i båten vår klokken 09.30. En liten pioner med 9.9hk motor. Kjørte litt rundt, og prøvde oss frem. Opp i båten fikk vi 5 sei, noen makrell, sypike, 3 lusuer og lange. På vei inn igjen fikk vi et staselig besøk.

Et fantastisk skue vi fikk bare noen meter fra båten.

4 sei til filetering

Så ble det en rask lunsj før vi kjørte oss en tur rundt på halvøya. Tilbake på hytta var det innspurten på Tour de France, og litt avslapping, før vi gikk bort på en liten trebrygge og kastet litt. Der ble det småsei, makrell, berggylt og bergnebb, før vi kom oss tilbake til restemiddagen. Tidlig kvelden tok vi, da sjølufta tar på innlandsfolk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *