Ferie 2016, del 4

Onsdag 20. juli, forts.

Det ble en fin siste kveld på Hitra.

mekverftHer er utsikten mot det mekaniske verftet med fullmånen i bakgrunn. Vi fikk også satt vårt klistremerke bak på hengeren til tyskerne i løpet av kvelden.

Torsdag 21. juli

Pakking av bil, og sa hadet til Hitra for denne gang. På turen stopper vi på Røv camping for å snakke med Peter, Yvonne og Magne. Litt senere er vi på Surnadal camping, Brekkøya. Samme hytte som vi hadde under Laksefestivalen. Litt etter oss kom Arna og Roar, og Lise Marit og Svein Erik «Ludvik». I tillegg bor Jan Ove, Mette og Steffen på plassen fast nesten hele sommeren.

Egentlig hadde vi tenkt å kjøpe døgnkort, men slo det fra oss da vi så hvor lite vann det var, og i tillegg Surnavarmen som jagde oss inn i nærmeste skygge.

Dagen ble brukt til sosial omgang, fiskeskrøner og en lystig samling utover kvelden.

Fredag 22.juli

Nok en fin varm dag hvor gradestokken viste 32 grader i skyggen. Rune har frisørtime i Salong Mette klokka 10, og må sende en snapchat for å sikre at frisøren har kommet seg ut av dyna.

Spekepølse og øl, og flytte seg etter skyggen, før det var tid for Bjørgs pizza kl.18. Senere på kvelden var det kick-off på den nye plattingen til Jan Ove og Mette.

Lørdag 23. juli

Pakket ut av hytte nr. 2 på Brekkøya, ned på senteret og handlet inn grillmat, køl, og diverse. Ved 4-tida rigget vi oss inn i Revehiet ved Mogstadhølen. Lise Marit og Svein Erik rigger bobilen, og Jan Vidar og Olav setter på plass campingvogna.

elva

Kl.18 starter fisket og i løpet av kvelden var nesten alle borti fisk, men ingen klarte å lande noen. Optimismen er på topp.

Søndag 24. juli

Tidlig oppe og fisker, og Marius får på land en svel på 910gram før klokka er 8. Så skjer det ingenting før Rune lander en fin sjøørret på 2,1kg kl 21.30.

sjøørret

Mandag 25. juli

Et par små sjøørreter kommer på land denne dagen, og Rune får opp ei skrubbe, ellers stille på fangstlistene.

skrubbeUtpå kvelden får vi besøk av Bjørg og Per Olav. Ludvik fikk vaktbikkje(Gus), som passet på at han ikke falt i elva. (Noen har vært bekymret for akkurat det)

vakthund

Senere kom også Magne, Yvonne og Peter fra Gullasonen og det ble en meget lystig kveld.

Tirsdag 26. juli

Noen tunge hoder på morgenen som fortalte oss at det hadde vært bra kvelden før.

Tungt var også fisket. Elva hadde steget, noe vi trodde at skulle være en fordel, men det virket som fisken bare raste forbi. Vi så en del fisk, men fikk aldri tak i dem. Været var også vekslende denne dagen.

soltåke

Onsdag 27. juli

Rune får en svel på 1,2kg på morgenen før vi tok en tur ned i sentrum for å handle. Foran Surnadal kulturhus står denne staselige statuen.

skei

Ellers var det som alle andre dager grillmat på menyen nede i gapahuken ved elva.

middagPå kvelden får Rune en liten sjøørret.

Torsdag 28. juli

Ved 12-tida klarer endelig Jan Vidar å lure opp en liten svel på 740gram.

svelOlav får en brunørret på 520gram og ellers er det rolig. Været er fortsatt vekslende.

regnbågaFredag 29. juli

Noen er tidlig oppe og prøver seg i elva uten resultat. Kl. 13 får Marius en liten svel på 840gram. Tynn og lang, 47 cm.

svel1Resten av dagen gikk som vanlig, og til middag hadde vi kalvesteik i folie i glørne, med båtpoteter, grønnsaker og hot bernaise, alt laget på bålet.

bålBålet holdt vi i gang hver kveld takket være bålsjef Jan Vidar.

Lørdag 30. juli

Noen prøvde lykken på morgenen, men uten hell. Så var det bare å pakke og rydde seg ut av revehiet.

Stor takk til Bjørnar, Magnus og Kristen Mogstad for et fint opphold ved deres elvesone. Vi kommer tilbake neste år!

Jan Vidar og Olav reiste ned til familiene sine i Gudbrandsdalen, Lise Marit og Svein Erik reiste til Otta for overnatting før hjemreise, mens fiskekompisene ikke ville avslutte ferien helt ennå. Vi reiste derfor utover kysten for å finne et sted å overnatte.

Til slutt fant vi et fint sted ved nabofjorden til Romsdalsfjorden. Stedet het Holmem og ble drevet av tyskere, som egentlig dreiv med turer for tyske fisketurister.

Så måtte det fiskes.

kveldenSlukkasting fra en liten odde ved siden av bryggeanlegget. Rune fikk først opp en liten torsk før han dro opp to makrell.

makrell1Søndag 31. juli

Våknet til lettskyet vær og blank fjord. Ok, da reiste vi ikke hjem, men leide båt og dro ut på sjøen. Dette resulterte i flere pene langer, en del knurr, noen hvitting, 2 sandflyndrer, 1 brosme og 1 lysing. De to siste nye arter for året.

brosmelysingPå kvelden tok vi turen til Åfarnes fergekai for en utsøkt cheeseburgertallerken, før vi tok oss en øl og cognac å sove på.

Mandag 1. august

Så var det på nytt tid for å pakke oss ut av en leid bopel.

hytteDenne gangen en fullt utstyrt hytte med 3 soverom, stort bad med badstue, kjøkken, stue, gang og entre med stor fryser.

Nå var det på tide å sette nesa i retning Romerike.

åndalsnesEn liten frokoststopp i Åndalsnes med Romsdalshorn og Romsdalen i bakgrunn. Så bar det strake veien hjem. Ferien endte kl. 16 1.8.2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *