Nordbytjernet 13. februar

Lørdag reiste vi på Villmarksbutikken sin isfiskekonkurranse på Nordbytjernet. Trodde vi var ute i god tid, men der var parkeringsplassen full, så vi måtte bort på Nordby u.skole. Det betyr at vi måtte ut å gå, noe vi egentlig er motstandere av.

Vel fremme på tjernet var det registrering og utstyrskontroll, før det var nervøs venting på startskuddet. Så kom smellen og folket stormet ut på isen. 20cm is tåler mye, men det knaket godt når noen hundre mennesker, pluss utstyr, går ut på samme sted.

Fant oss en plass ikke så langt ut, og så var det å vente på neste smell som var det endelige startskuddet.

Her venter alle i spenning og noen er ivrigere enn andre. Når skuddet går hører man isbor som brukes så det «summer» rundt hele tjernet. Tar ikke lang tid før man ser «proffene». Det er de som borer nytt hull hvert 2. minutt. Heldigvis ser vi på dette som kos og avslapning. Vi setter oss heller ned med kaffekoppen og ser på de som løper rundt.

pilkekonk

Kanskje derfor det ikke blir noen fangst på oss denne dagen. Det nærmeste er en liten tass som henger på halvveis opp før den gaper og slipper maggoten.

Ryktene går også om at noen er tatt for juks, og det er faren når det blir så store premier.

atv-premie

Dette var førstepremien og vinneren ble Jonas Bekkedal, som vi for øvrig kjenner fra laksefiske i Surna. Han hadde plukket opp 1630gram med åbbår noe som var nesten det dobbelte av nr. 2 på lista. Vi gratulerer!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *