Ferie 2020, del 5

Torsdag 16.juli

Pakket og reiste videre etter en fin uke på Dolmøy, Hitra. Ferden gikk via Orkanger for en liten lunsj på Glad i deig, en liten cafè på kjøpesenteret der. Videre kjørte vi langs Orkla forbi Løkken Verk og til Storås. Derfra gikk turen innom Rindal og ned til Surnadal.

På Brekkøya Camping var det ikke ledige hytter, så det ble Vårsøg, Thon Hotell Surnadal på oss.

Kvelden ble tilbragt hos Arna og Roar Bjørnsrud på warm-up.

warm-up

Fredag 17. juli

Det var en skuffende engelsk frokost på hotellet. Egg, bacon, pølse og tomatbønner bør serveres varmt, ikke kaldt på kalde tallerkener.

Senere på dagen hadde Rune sin årlige frisørtime hos Mette, før en kjempekoselig og fuktig kick-off som varte til godt over midnatt. Ingen bilder som egner seg for allmenheten.

Lørdag 18. juli

Det var bedre med kontinental-frokost på hotellet. Vi sjekket ut, kjørte en tur for å se på elva og sonen vi skulle tilbringe neste uken. Så var vi en tur på butikken for å handle det mest nødvendige for helgen.

På ettermiddagen sjekket vi inn i vår bolig, Mogstadbakken. Svein Erik og Lise Marit satte bobilen nede ved elva, og ved 16-tida kom Olav Myrvang og Jan Vidar Olsen som skulle bo og fiske med oss denne uka.

Fiskeboligen sett fra elva

Vårt fiske startet kl. 18 og etter 2 kast sveiver Rune inn en svel(liten laks) på 1,4 kg.

Han slipper denne ut igjen fordi det virker som det er mye fisk i elva, og han vil ikke pådra seg karantene umiddelbart.

Marius går ut på samme plassen og får også en svel på andre kastet. Fin fisk på 1,7 kg som også blir sluppet rett tilbake. Olav får en liten ørret, men dessverre er ørreten fredet, så den får svømme videre. Sent på kvelden får Marius en liten svel på 1,2 kg som også får slippe fri.

Søndag 19. juli

Marius var først oppe og først i elva. Like etter kom Svein Erik også ut med stanga. Han får en fin smålaks klokken 07.30 på 2,3 kg som blir lagt i fryseren.

Svein Erik Larsen med svel på 2,3 kg

Rune slapp en svel på 2 kg klokken 08 og en halv time senere satte han tilbake en sjø-ørret på 8 hg. Jan Vidar slapp ut en svel på 1,1 kg litt utpå formiddagen. Her tydet alt på at det skulle bli bra med fisk i løpet av uka, for Rune satte tilbake to smålaks til før klokken var 12.

Resten av denne dagen ble det bare mistet fisk og mange tilslagsbom.

Kveldsbilde nedover Surna

Mandag 20. juli

Gråvær og sur vind preget denne dagen, men vi gjorde våre kast likevel. Rune mistet en fisk da firelinen røk med svirvel, søkke, fortom og krok. Litt senere nappet det rart hos Marius, men det var ikke så rart. Kroken hans hadde hengt seg opp i utstyret som Rune mistet, og han får opp en laks på 2,5 kg som aldri beit på kroken.

2,5kg og karantene resten av dagen

Det ble en runde på butikkene nede i sentrum hvor vi fant ut at sportsbutikkene var veldig dårlig utstyrt. Nesten tomme for kroker og søkker som vi trengte. Olav og Jan Vidar kjøpte nye vadebukser da de begge hadde gått våte og kalde siden lørdag kveld.

På kvelden sendte Jan Vidar en svel på 1,4 kg i fryseren.

Svel på 1,4 kg tatt av Jan Vidar Olsen

På kvelden lettet været litt og det ble helt greit å fiske litt utover.

Konsentrert fisker

10 sekunder etter at dette bildet ble tatt, mistet Rune en pen fisk. Ikke noe mer skjedde denne kvelden.

Tirsdag 21. juli

Nok en kald og sur dag ventet oss. Det ble gjort mange kast, uten andre resultat enn napp og mistet stor fisk.

Utpå ettermiddagen løsnet det litt og Marius satte tilbake en svel på 1,2 kg, Svein Erik 2 sjø-ørret på 6 og 7 hg, og Rune en svel på 1,1kg.

Ikke utstyret det stod på

Det var grått og kaldt med en sur vind ut kvelden.

Onsdag 22. juli

Nok en kald og våt dag møtte oss.

Grått, vått og surt vær i Surnadal

En dag hvor vi nesten ikke kjente fisk, og ingen klarte å få noen på land. Mange unnskyldninger og mange forklaringer ble utvekslet i løpet av dagen.

«Hvorfor biter det ikke?»

Vi så jo på laksebørsen at det ble tatt en del fisk ellers i elva, så det var litt frustrerende at vi ikke traff.

Været var så surt at flere måtte ta turen opp i dusjen for å få igjen varmen. Svein Erik og Lise Marit flyttet bobilen ned på Brekkøya camping da de slet med varmen i bilen. Svein Erik lånte bilen til Marius så han kunne komme seg opp for å fiske.

Ingen fisk på listene denne dagen.

Torsdag 23. juli

Nok en gråværsdag i Mogstadhølen. Dette ble sjø-ørretdagen. Først slapp Rune en på 800 gram på morgenen, før Olav slipper en kilosørret ved 12-tida. Marius satte ut en på 9 hg tidlig på kvelden og Jan Vidar en på kiloen rett før klokken ble 22.

Det var lurt å låne bort bilen til Svein Erik for da ble det wienerbrød til kaffen denne dagen.

Utsikten fra utedoen

Utedoen på Mogstadhølen ligger fint til med utsikt over elva. Stedet er forøvrig utstyrt med liten gapahuk med presenningsutbygg, bålplass og kulegrill, hvor all middag ble tilberedt denne uka.

Fredag 24. juli

Litt lettere vær, men det kom noen regnbyger med sure vindkast stadig vekk. Utpå formiddagen ropte Jan Vidar på hjelp. Han hadde fått på en større fisk.

Det var gøy at Jan Vidar fikk sin første laks over 3 kilo. Han tok gladelig karantene resten av dagen.

Svein Erik fikk en svel på 1,1 kg tidlig på ettermiddagen og tok karantene han også. Han pakket så ned utstyret for han skulle prøve å reise tidlig lørdag.

Svel 1,1kg tatt av Svein Erik Larsen

Da var det bare Olav igjen som ikke hadde fått laks denne uka, men endelig, litt over åtte på kvelden får han endelig en svel på 1,4 kg.

Blid fisker som endelig fikk en svel

Olav og Jan Vidar pakket også ned utstyret da de ikke skal fiske noe mer før de reiser.

På kvelden fikk vi hyggelig besøk av Bjørg Janne Hendseth som grillet og skravlet med oss til det ble mørkt.

Besøk siste kvelden i gapahuken

Lørdag 25. juli

Olav og Jan Vidar ryddet og støvsugde huset, mens Rune og jeg tok noen kast og spiste frokost ved elva. Da de reiste tømte vi huset og fylte opp bilen. Vasket oss ut før vi kjørte ned til gapahuken. Vi hadde bestemt oss for å fiske litt utover dagen. Og flaks var det.

Endelig laks 3,2kg

Været var mye bedre og laksen satt til slutt. Fin avslutning med fisk nr. 23 på listene denne uka.

Så skiftet vi og reiste videre. Vi måtte finne oss en plass hvor vi kunne få fryst ned fisker. Heldigvis var det ledig hytte på Mittet camping(der finalen av Kompani Lauritzen ble spilt inn).

Dessverre blåste det så mye at vi ikke gadd å plukke frem noe fiskeutstyr. Det ble øl og fotball på tv i stedet. Tidlig i seng.

Søndag 26. juli

Siste dag av ferien startet i knallvær.

Mittet i knallvær

Vi hentet fisken i fryseren og satte kursen mot Åndalsnes. Her ble det kaffe og baguette før turen gikk oppover Romsdalen og til Dombås. På Dombås så vi det siste glimt av sol denne ferien. Pølsestopp på Otta og da begynte regnet. Det holdt seg mer eller mindre i gang til ferien sluttet hjemme. 195 mil, mange fisk, meget varierende vær, gode venner og mye opplevelser gjorde dette til en knallferie.

En kommentar til «Ferie 2020, del 5»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *