Stråtjern

I det fantastiske vårværet i dag tok jeg en tur alene opp til Stråtjern for å prøve lykken. Parkeringsplassene var brøytet etter det siste snøfallet, men det hadde ikke vært noen ute på isen. Spent på hvor tungt det var å gå i nysnøen, men det gikk helt greit.

Stråtjern i vårsol

Ettersom jeg ikke har pilket noe særlig på Stråtjern før, siktet jeg meg ut et område hvor jeg så det var boret tidligere. Ingenting å kjenne, så jeg boret flere hull og vekslet mellom mormyshka og lokkemeite. Jeg satte også ut et markutsett med bjelle. Så fikk jeg en bitteliten ørret, som jeg satte rett ut igjen. Angret på at jeg ikke tok et bilde av den, da den var misdannet og helt butt i trynet. Rett etterpå fikk jeg en bitteliten abbor.

Miniabbor

Plutselig bjellet det kraftig i markutsettet, men da jeg tok den opp var fisken borte, og bare en veltygd mark satt på kroken. Da jeg ga meg og gikk tilbake til bilen, kom jeg i prat med en 82 år gammel mann som var meget interessert i fisking og pilking.

Etter ca 3 timer pilking og 1 time skravling kjørte jeg hjemover, på det som før i dag var vinterføre, men som nå hadde blitt til våt asfalt i finværet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *