Sommerferie 2018, del 4

 

Torsdag 19.juli

Tok oss en siste tur på bakeriet for å få kaffe og wienerbrød, før vi tok båten over til fergekaia på andre siden av fjorden. Endelig, dette var dagen da vi skulle treffe seien. 6-7 fine sei på 1-3kg kom opp i båten før det begynte å blåse opp, og vi reiste tilbake til hytta.

Håpet at vinden skulle roe seg slik at det kunne bli en kveldstur. Slik ble det ikke, så det endte med litt fisking fra brygga.

Middagen ble pytt i panne med egg og brødskiver før litt «siste mulighet»-fiske fra brygga før sengetid.

Fredag 20.juli

Da var tiden inne for å pakke bilen, vaske hytte og reise videre. Turen gikk med ferge fra Sæbø.

Her snus bilen på ferga under overfarten. Det er første gangen vi har opplevd å måtte gjøre.

Etter mange mil og ennå tre fergeturer til, kommer vi til Brekkøya camping i Surnadal.

Her hadde vi leid hytte for natta, og her var også foreldrene(Svein Erik og Lise Marit) til Rune med sin bobil. Det var også flere kjente på plassen: Jan Ove, Mette, Steffen, Åse, Willy, Aud og Morten.

Det ble et par turer på brua for å titte på laks og svel som kom i «flak» med floa.

Middagen ble Jegersnitzel på restauranten på Brekkøya og kvelden ble tilbrakt med kick-off hos Mette og Jan Ove Bjørnsrud.

Lørdag 21.juli

Pakket bilen og reiste opp på besøk til Yvonne på Vindøla camping på Røv. Hun hadde kjøpt seg bobil og virket veldig fornøyd med den. Siden bar det ned til Skei sentrum for innkjøp av mat og drikke.

Så var tiden kommet for å sjekke inn på vår egen sone for en uke. Lise Marit og Svein Erik parkerte bobilen nede ved elva, mens Rune og jeg hadde leid oss inn på Mogstadbakken.

Nede ved elva fikk vi se det vi egentlig visste fra før. Veldig lite vann og ikke noe drag(strøm). I tillegg var det nå forbudt å fiske med mark, noe det har vært mye bråk rundt.

Det ble en del kast med sluk og fangst av grønske, før vi grillet marinerte filetskiver av svin med foliestekte grønnsaker og potetsalat til. Så var det på nytt kast etter kast med sluk, frem til mørket kom.

Søndag 22.juli

Rune var først oppe og hadde også på en laks før vi andre kom oss ut av dyna. Den hadde bitt på med det samme sluken falt i vannet. Fisken hadde vært nesten inne ved land før den ville ut i strømmen igjen, og da slapp den. Ergerlig, men slikt skjer. Anslått vekt var rundt 3 kilo.

I år hadde Rune lånt med seg en fluestang av Kai Finbråten og jeg hadde med min arvede stang.

Det var like deler fluefiske og komedie i starten, men etter hvert får Rune til en del gode drag. Jeg har mer problemer med å få noe flyt over det. Etter å ha banket i stykker noen fluer og laget noen åttetallsknuter på fortommen, går vi tilbake til sluken.

Middagen ble grillede hvitløksmarinerte snitzler med båtpoteter og grønnsaker.

Grillen hadde blitt pyntet med stein av svenskene som hadde sona uka før oss. (forteller nok litt om hvor godt fisket var)

Mandag 23.juli

Grått vær på formiddagen.

Ellers var det ikke mye å fortelle. Det gikk i kasting med sluk og flue uten annet resultat enn grønske og gras.

Middagen besto av grillet panert kalkunsnitzel og tilbehør.

Etterpå testet Svein Erik ut ny fiskebekledning bestående av slippers, raggsokker, joggebukse, regnjakke og caps.

På kvelden kom Bjørg og Per Olav på hyggelig besøk, så da ble det litt skjenk og minimalt med fiske.

Tirsdag 24.juli

Etter noen kast med sluk på mårran, bestemte vi oss for å ta en tur til Todalsfjorden for å fiske.

Været var ikke helt med oss. Det blåste godt, og vi hørte torden i det fjerne. Så vi ga oss mens leken var god og alle hadde fått opp noe fra sjøen.

Rune – 1 liten sjø-ørret                                                                                                   Marius – 1 hyse                                                                                                                    Svein Erik – 1 Makrell                                                                                                          Lise Marit – 1 sjøstjerne

Resten av dagen var grå med litt regn nå og da, men ikke mer enn at elva steg 4-5 centimeter.

Middagen ble rester fra tidligere middager.

Etter middag prøver jeg fluestanga en tur, men ble tatt av vinden og tør ikke mer etter å ha blitt truffet av flua to ganger.

Da vinden hadde løyet tok Rune et sveip med fluestanga i skumringen. Samme resultat som tidligere.

Onsdag 25.juli

På formiddagen pakket Svein Erik og Lise Marit sammen og reiste hjemover, da de skulle i en begravelse.

Dagen brukte vi foran en pc med fjelletappe i tour de France som underholdning. Dårlig dekning, ettersom vi måtte kjøre via telefonen, gjorde at syklistene var i dusjen før vi så innspurten.

Øyvind Frigaard kom for å være med oss resten av uka.

Kvelden ble tilbragt i et nydelig vær ved elva. Pølser servert med stekt sopp, løk og bacon, og potetsalat ble inntatt innimellom sluk og fluekast.

Torsdag 26.juli

Knallvær nok en dag, og etter en kort morgenøkt i elva reiser Rune og Marius utover forbi kalkstranda, til ei kai vi kjenner fra før.

Blå himmel, helt stille sjø og en million veps var det ute i fjorden, men vi ble sittende noen timer.

7 knurr, 2 lyr, 2 makrell, 1 lange og en sypike kom opp før vi overlot vepsehelvete til noen andre.

Vi kjørte en tur opp til Røv, men der lå nok alle og sov, så vi kjørte ned igjen og så på fisken fra Honnstadbrua.

Marinert mørbrad m/bbq-saus og potetsalat ble inntatt ved grillen denne kvelden.

Kvelden ble som tidligere, en del kast men ingen action.

Fredag 27.juli

Våknet opp til nok en dag med fint vær og temperaturen lå på rundt 30 grader. Vi tok en ny tur ut i Todalsfjorden, men fisket var heller dårlig. Vi fikk noen knurr og Øyvind fikk en makrell. Rune og Marius reiste tilbake, mens Øyvind tok seg et bad.

Sluken fikk seg noen nye turer ut i vannet utover ettermiddagen. Til slutt var nesten alle farger og varianter i slukskrinet prøvd uten resultat. Heldigvis kom vår kjære Bjørg med trøst.

Hjortegryte, potetstappe og tyttebær som bare Bjørg lager det. Etterpå var det litt tungt å komme seg ut i elva, men vi klarte til slutt å komme oss ut siste kvelden også. Uten at det hjalp på resultatet.

 

Lørdag 28.juli

Vi pakket og vasket oss ut av Mogstadbakken. Øyvind reiste sørover, mens Rune og Marius reiste mot Romsdalsfjorden.

Det var ingen hytte å oppdrive grunnet Molde-jazz og Troll-rock så vi havnet på samme sted som i fjor.

Det var ingen hytter ledige her heller, men vi så et skilt med ledige rom så vi prøvde der. Det viste seg å være ferieleiligheter til en meget fornuftig pris, så vi takket ja.

En del vind var det også i Måndalen så vi takket nei til båt og fisket fra brygga.

Knurr og en liten torsk var det eneste vi klarte å få opp. Det var også bra med veps her og Rune klarte å bli stukket på leggen. Middagen i dag var hamburgermeny på YX-stasjonen.

Søndag 29.juli

Vi pakket og reiste via Trollstigen, Valldal, med lunsj i Geiranger, kaffe på Grotli, kaffepause på Skogheim kafe, pølse og diesel på Otta og is og brus på Vingrom, før vi tok turen om Gjøvik og Feiring og til slutt var vi hjemme.

Da var sommerferieturen over for i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *