Sommerferie 2018, del 1

Fredag 13.juli

Reiste hjemmefra kl. 07.00 med bilen full av alt man kan få bruk for. Turen oppover gikk raskt og greit, med noen få stopp for diesel, pølse og beinstrekk. Nådde destinasjonen, Hustadneset Fjordhytter i Sæbø, kl. 14.45.

Heldigvis er det ikke langt fra hytta til fiskebrygga, bare et par meter. Lufta var ikke helt som hjemme, 11-12 grader og frisk bris. Det var en stor overgang fra tropesommeren på Østlandet.

Dette ble middag første kvelden, sammen med nybakt grovbrød fra bakeriet i Sæbø. Siden har boksen fungert som askebeger ute på rastebordet.

Kvelden ble brukt til fisking fra hytteveggen. Resultatene var noen makrell, smålyr og berggylte.

Lørdag 14.juli

Stod opp ved 7-tida og så at sjøen gikk med hvite topper, så vi fant ut at båten skulle få stå i ro. Det ble fisking fra brygga i dag også.

Vi fikk lyr, torsk, makrell, bergnebb, sei og lange i løpet av dagen. I tillegg så vi veldig mange laks som plasket rundt ute i fjorden.

Dro en liten tur på butikken for litt nødvendigheter. På vei tilbake  stoppet vi på brua og så på laks og sjø-ørret, som stod og ventet på mer vann slik at den kunne gå opp i elva.

Vi fikk også med oss litt av tour de France og en liten dupp før middag. Middagen besto av «cowboyfrokost», altså egg, bacon og tomatbønner. Den hadde følge av øl og akevitt.

Søndag 15.juli

Det var litt roligere sjø i dag så det ble en tur ut med båt. Ikke den helt store lykka, men det kom opp noen langer, lyr, blåstål og knurr.

Temperaturen var også bedre, så det ble grilling av grillskiver, urtepoteter, sopp og løk til middag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *