Lofoten/Vm i skrei

 

Dag 1. 30.mars

6 menn tok Norwegian til Evenes fra Gardermoen onsdag formiddag. Overraskelsen kom da Sixt hadde kansellert bilen vi skulle leie. Heldigvis hadde de noen småbiler igjen og vi endte opp med en Mercedes A160 og en Mitsubishi Outlander Hybrid. Første stopp var kroa ved Tjeldsundbrua for en trucker-lunsj før ferden gikk inn til Svolvær. Her ble det en rast og litt handling før ferden gikk ut mot Vestvågøy og Haverringen hvor vi hadde leid oss hus for anledningen.

vm6

Dette var utsikten fra huset «vårt». Huset i seg selv var helt ok, men litt råttent og muggent rundt enkelte vinduer. Været var friskt med liten storm og snø som pisket rundt hushjørnene.

Resten av dagen og kvelden gikk med til å gjøre klart noe fiskeutstyr, ta noen kalde brune og gjøre seg litt kjent.

Dag 2. 31.mars

Noen av oss sto opp i halv seks tiden og kjørte oss en tur rundt øya, før vi tok en tur inn til Leknes(nærmeste by). På veien dit kjørte vi forbi Lofotr, som er det kjente museum og spisestedet i vikingstil.

I Leknes fant vi bakeren og handlet med oss ferskt brød og wienerbrød til hele gjengen + noe ekstra.

Så tilbake og vekte resten av gjengen.

Rastløsheten tok overhånd utover formiddagen og Anders dro for å finne noen som kunne kjøre oss en tur ut på fjorden.

vmHer er Skipper’n og båten som kjørt oss ut.

vm7Litt av fangsten vi dro opp før sjøsyken tok de fleste av oss «søringa». 1 matet krabbene, 4 var litt ugne med litt gusten farge i fjeset og Alf fisket. Synd at det ble sånn da det var godt bett, og det meste av torsken lå på rundt 8 kg. Vi fikk opp 15 torsk og 1 sei før vi krabbet i land. Så var det bare å kjøre inn til Leknes for middag på Peppes og raiding av apoteket for reisesyketabletter.

Dag 3. 1. april Lofotcupen

Inn til Svolvær tidlig på morgenen for registrering og utreise på Lofotcupen. Vi fikk våre deltagerbevis på Thon Hotel Svolvær.

vm2Der fortalte de også at utror var utsatt til kl. 12 på grunn av været, så det var bare å komme seg tilbake til bilene, få av seg flytedresser, før vi fant oss en lunsjkafe hvor vi brukte opp tiden frem til start. «Fjorden cowboys» surret også rundt i området med kamera på slep.

lothepusfc

Kl. 12.00 var vi om bord i «Bolga», en gammel veteranbåt og signalet for start lyder.

utror

Reiste langt innover i nærmeste fjord. Fikk noen småskrei, men det var dårlig bett. Slik gikk egentlig resten av dagen. Fikk noen fine naturopplevelser som plaster på såret.

ørn

Her svever noen ørner. Det var i hvert fall 8 ørn på samme tid, men de ville ikke sitte rolig for fotografen.

Det lille vi fikk av fisk ga vi bort til matrosen(bedre kjent fra Hellstrøm rydder opp, som han som foret guttungen sin med bacon).

På turen tilbake til huset kjørte vi inn til Henningsvær hvor vi også fikk med oss en flott solnedgang.

solnedhenningsvær

Dag 4. 2. april VM i skrei

Lørdag gikk starten til riktig tid og sjøen lå roligere. Ut i seilskuta Folkvang merket vi at helt rolig var det ikke.

sprøytFisket var enda tregere enn dagen før, og heldigvis gjaldt det ikke bare oss. Vinneren i fjor hadde godt over et halvt tonn skrei, mens vinneren i år hadde 88,2 kg.

På vei tilbake stoppet vi innom Henningsvær igjen for middag.middagDette stedet anbefales!!!

Forrett: Kremet Fiskesuppe                                                              Hovedrett: Hvitvinsdampet kveite med karamellisert løk, potetpurè og rømmesaus                                                                                            Dessert: Sjokoladefondant.

Etter dette herremåltidet var det bare å kjøre ut til huset igjen for pakking og hjemreise dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *