Skrukkelia

Fredag 15.mai pakket vi bilen og satte kursen mot Skrukkelisjøen. Det lå allerede 2 campingvogner og 2 bobiler på plassen der vi pleier å være. Ikke noe problem, masse plass der, så vi satte opp lavoen i løpet av et kvarter, tok gummibåten av hengeren og reiste for å hente ved. Fant fort tørt trevirke som vi fylte i hengeren og reiste tilbake. Da vi kom tilbake reiste den ene bobilen, så da blei det enda bedre plass.

Fiskestenger med dupp og mark blir henvist til vannet, og så er det bare å sette seg ned og nyte finværet.

speil s

Etter noen timer får vi besøk av familie og det blir kaffe og pølsegrilling til utpå kvelden. En og annen liten abbor kom også opp av sjøen, men det var ikke noe godt «bett».

Bålet blir holdt ved like utover kvelden og svartkjelen fikk seg flere runder over varmen.bål s

Temperaturen falt betraktelig da sola gikk ned og da blir bålet desto viktigere. Heldigvis er det tilnærmet vindstille og helt suverent å være ute. Etter en fiskerdram eller to ved bålet kryper vi til køys, eller riktigere feltsenger, i lavoen. Det blir en ganske kjølig natt i Hurdals dype skoger.

Morgenen 16.mai kommer med grått og ganske kjølig vær. Her var det bare å kle seg godt og få satt over kaffen.

kaffe s

I løpet av natten har både abborer og ørreter latt seg lure av marken, og det fortsetter med litt morrasbett en times tid.

Utover dagen blir det gråere og gråere og det begynner så smått å dryppe litt fra oven. Vi sjekker værmeldinga og ser at det skal regne sammenhengende i et døgn. Raskt tar vi beslutningen om å pakke ned lavotelt og utstyr før alt blir gjennomvått.

grått s2Vi pakker alt fort inn i bilen og kaster den ubrukte båten tilbake på hengeren. Det ble en litt kortere tur og en litt raskere avslutning enn vi hadde ment, men sånn er det bare av og til. Etter en kjapp oppsummering kom vi frem til 4 ørreter og ca 12 abborer. Dessverre var det ingen som husket å ta bilde av fangsten så her blir det bare å tro hva man vil…….

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *