En tidlig morgen

Lørdag igjen, og fiskekompisene reiser på nok en tur til Drøbak. Avreise kl. 05.00 hjemmefra i grålysninga. På vei nedover lysner det mer og mer, sola står opp og et rådyr står og beiter på et jorde. En time og et kvarter senere er vi i Drøbak, før sola har truffet sentrum, men er vi først? Åneida, der står det allerede 3 polske karer på kaia og fisker. Kaia er ganske lang så det er plass til oss også. Utover dagen blir det fler utlendinger rundt oss og vi teller til slutt rundt 10 fiskere på brygga.

Været er bra på morgenen med lettskyet, nesten vindstille, og noen plussgrader. Strømmen er sterk ut av fjorden, altså er det på vei mot fjære. Det gjør ingenting for fisken biter. Den første på land er en lyr som tok på en bit makrell.

lyr

Så prøver vi å agne med brisling som vi kjøpte frossen på Villmarksbutikken. I starten virker det ikke som noen har så veldig lyst på den, men etter en stund gjør stanga noen skikkelige «vipp», og der sitter det jammen på en sandflyndre. En glupsk en. Både brisling og krok har forsvunnet langt ned i gapet.

sandflyndreSola tar bedre og bedre utover dagen og man kjenner at man har både stillongs og ullsokker på. Det er stadig litt småbiting og seien tar på både makrell og sluk.

3sei

Innenfor oss i båthavna plasker det mye de første to timene. Der er det mye småsei som leker, men ingen av dem vil ha rekene vi tilbyr dem. Litt utpå dagen kommer det også besøk av en svane på innersiden av kaia vi sitter på.

svaneDa det nærmer seg laveste vannstand og strømmen stopper opp og snur, slutter det helt å bite. Vi bestemmer oss for at det holder for i dag, og pakker sammen og snur nesa hjemover. To nye på artslista på hjemmesiden og en fin dag i sola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *