Langfredag

 

Skal fredagen bli så lang som ryktet sier må man starte tidlig, og før klokka har slått 08.00 er vi på vei på ny fisketur. Sol fra nesten skyfri himmel og lite vind virker helt suverent. Får bare håpe det holder seg utover dagen. På vegen ser vi tre rådyr som gresser på et jorde. Dessverre, ikke noe kamera klart for å ta bilder av naturen ut av bilvinduet.

Vel fremme på Minnesund ser vi at det blåser litt mer. Det er hvite bølgetopper sørover på Mjøsa ned mot stryket, derfor setter vi oss i le av ferja på Mjøssamlingene.

Vår gode venn Cato(kytefiskern) kommer like etter oss, og vi kaster ut hver våre stenger med mark og søkke. Etter kort tid «hoier» Cato til oss og vi ser bever’n komme svømmende nedover strømmen. Han surrer litt frem og tilbake før den bestemmer seg for å dra seg innover grunna mot sandbankene.

Vi skal vel ikke skryte av at det var noe kjempebett i dag, men det biter da på for Rune utpå formiddagen.

 

Runeharr

Årets første harr veier 780gram.

Så blir det tid for mer kaffe. Vi fyrer bål blant steinene for å grille noen pølser til lunsj. Plutselig gjør fiskestanga til Cato noen skikkelige bøyinger og der sitter den neste.

Catoharr

Vekta viser nøyaktig 800gram, eller mye større enn Rune sin, som noen ville sagt.

Etter dette blir det stille. Vi får kaffebesøk, spiser pølser i lompe og koser oss i sola en stund til før vi pakker sammen og reiser hjem. Marius blei nok en gang uten fisk, men lever godt med det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *