Langhelg i Sandefjord

Torsdag 16. mai pakket vi bilen og raste ned til Vøra camping, på Vesterøya, 9 kilometer fra Sandefjord sentrum. Der hadde vi leid oss en leilighet/hytte for 17.mai-helga.

Tok ikke lang tid før vi måtte ut på svaberget vi kjente fra i fjor, for å gjøre noen kast.

Været var helt fantastisk og vi satt i bare t-skjorter til langt på kvelden. Litt fisk fikk vi også, både ulke, torsk, sei, krabbe og utallige sandflyndrer.

Sandflyndrer ble det mange av.

Vi ga oss i fornuftig tid, da vi hadde en plan for morgendagen.

Fredag 17. mai ringte klokka 05.30, og etter en rask dusj reiste vi inn til sentrum. Planen var at vi skulle ta første ferga fra Sandefjord klokka 07.00. Vi parkerte bilen og kom oss ned på kaia. Inn til skranken til Color Line for å kjøpe 2 billetter til Strømstad, men nei, den var kansellert. Da var det bare å rusle rundt i Sandefjord et par timer og se på forberedelsene til nasjonaldagen. Neste ferge var Fjordline klokken 08.30 og den tok oss over til EU.

Strømstad 17.mai.

Vi fikk handlet litt taxfree-varer og kom oss med første båt tilbake til Sandefjord, og Vøra camping.

Ettermiddagen og kvelden ble tilbragt på svaberget, og der virket det som om det var sandflyndre og ulker som skulle dominere.

En av flere ulker.

Vi fikk også et par torsk og flere sandflyndrer. Været var med oss også denne kvelden. Litt mer vind, men den hadde vi heldigvis i ryggen.

Bilde av fiskeplassen vår tatt fra Strømstadferga.

Så ble det en kulinarisk middag ute på svabergene. Engangsgrillen varmet opp noen nydelige ostepølser, som fikk følge av både lomper og ketchup.

17. mai buffeten.

På slutten av kvelden traff Rune på en liten stim med makrell, så da var agnet sikret for lørdagen. Tilbake på campingen ble det en smak på O.P.Anderson før vi tok kvelden.

Rune traff på en liten makrellstim.

Lørdag 18. mai sto vi opp til litt duskregn og vi bestemte oss for å reise inn til byen for et besøk på utstyrsbutikken Skitt Fiske.

Skitt Fiske Sandefjord.

Etter en runde eller to i butikken, og litt fagprat med hyggelig betjening, tok vi turen innom nabobutikken XXL. Her kjøpte Rune ei flue, «pattegris», som skulle testes senere på dagen.

Første fiskeøkt på berget endte med både bergnebb, berggylt, ulke, sandflyndre og knurr.

I tillegg banka Rune «pattegrisen» noen hundre kast og det var stadig noe bortpå og nappa. Det viste seg å være masse horngjel inne i vika og til slutt klarte en av dem å glefse i seg flua.

Horngjel tatt på pattegris.

Middagen inntok vi på plattingen på hytta, grillribbe med pølsebrød og potetsalat, før vi gikk ut igjen for en ny økt.

På denne økta var det faktisk krabbene som dominerte. Det hang en på agnet eller søkket på annen hvert kast. Det ble allikevel både skrubbe og paddetorsk før vi tok kvelden.

Kvelden ble avsluttet med 4. episode av «Battle of Artic».

Søndag pakket vi og reiste hjem etter en kjempehelg på Vøra camping, og den meget hyggelige og serviceinnstilte Roger Sørsdal. Vi tar nok turen tilbake dit. (i hvert fall hvis det blir litt tykkere madrasser i sengene)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *