Sørøya

Marius reiste sammen med 5 andre karer til Alta torsdag 27.april. Der hentet vi en fantastisk leiebil og satte kursen mot Sørøya.

Vidunderet var en Toyota Hiace  9-seter(rent-a-wreck) med prøveskilter. Her avbildet i Øksfjord før vi tok ferga over til Hasvik på Sørøya.

Sørøya Dream Fish og Krane Brygge var vår destinasjon denne langhelgen.

Her er havna med fiskemottaket på venstre side, og båtene vi leide nede til høyre.

Torsdag kveld ble brukt til å gjøre seg kjent på stedet.

Når man bor ved et fiskemottak må man regne med en og annen måke.

Fredag reiste en båt ut tidlig på morgenen i bølger og veldig varierende vær. Halebeinet fikk skikkelig juling den timen det tok å kjøre ut på fiskebankene. Snø, vind og sol vekslet på å treffe oss hele dagen. Det ble noen småsei, fine torsker, et par brosmer og en uer på denne turen. Som vanlig når det ikke er helt topp vær ble det ikke tatt noen bilder.

Kveldsøkta blei kort inne i ei vik hvor vi prøvde å lure kveita, men den lot seg dessverre ikke lure.

Lørdag 29. viste seg fra en bra side. Været var helt topp, med solskinn og nesten vindstille.

Her fikk vi se Lopphavet på sitt beste. Fisket var også bra denne dagen med både fine torsker, brosme, lange og uer. Og det ble mange torsker.

Til venstre ser vi fem av de største torskene vi fikk, og til høyre ser vi Atle med den største som veide nøyaktig 20kg.

Etter en lang kveld med filetering, pakking og vakuumering var klokka nesten 02.00 før de siste var i seng. I alt ble det ca. 70kg torskefileter med hjem.

Søndag tok de tre morgenfuglene seg en liten sightseeing på øya.

 Her ser vi morgensola klokka 07.00 fra et av de høyeste stedene veien gikk. Det var fremdeles bra med snø og snøscootere overalt.

Så pakket vi og reiste til fergekaia for å være sikre på å komme med ferga. Etter å ha parkert bilen i fergekøen gikk vi opp til Big Fish Adventure og tok en god finnbiffmiddag. Der traff vi også en gjeng ungdommer som hadde gått på ski og overnattet i huler på Sørøya. 3 av disse haiket med oss til Alta(ei jente fra Tyskland og 2 jenter fra Nederland).

Siste natta tilbrakte vi på Thon Hotel Amfi i Alta slik at vi rakk flyet hjem.

Dette var en kjempetur, og Sørøya er et sted man kan besøke flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *