Langton

Søndag, og klokka har så vidt tippa 8 når vi reiser på tur igjen. Litt grått, men kulda har gitt seg for denne gang og måleren i bilen sier -4grader. På jordet ved Bergermoen står 6 rådyr og koser seg med jordbærplanter.

Vel fremme på Langton(Hurdalsjøen) må vi ta fart og kjøre bilen godt opp i snøbrøyta. Der står det allerede 4-5 biler(alle 4-hjulstrekkere). Nede på isen sitter det fem personer som vi kjenner til, og etter oss kommer tre til. Til sammen ti stykker som titter ned i høl i isen.

mange

Det er ett og annet napp, men ingen som får noe opp på isen. Derfor går det i kaffe og en god del historier med varierende sannhetsinnhold.

Etter en stund deles vi opp, og prøver i hver våre retninger. Etter en stund, uten mye hell for vår del, samles vi igjen. Da har Atle fått opp to åbbår, hver på drøye 200gram. Det blir boret mange høl uten noe mer enn et napp i ny og ne. Noen går nordover og forsvinner i tåka. Rune prøver hølet som Atle hadde lykke i, og jammen drar ikke han opp to i samma hølet.

abbortvillingDen største var 250gram. For meg gikk dagen med til å sitte og stirre på dette:

pilkehøl

10 – 15 centimeter blank is under et tynt lag med snø.

Ikke mye som skjer, men det er fin temperatur og helt vindstille, så det er bare kos å være ute.

Så biter det for Rune igjen og han drar opp denne:

abbor

Dagens siste fra fiskekompisene veide 530 gram. Abbor er også årets andre på artslista.

Så er det bare å pakke sammen sakene og komme seg opp igjen til bilen. Og med bare litt dyttehjelp tar vi turen ut av snøhaugen og reiser hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *