Hurdalsjøen??? NEI!!!

Endelig skal vi sette båten på vannet, etter lang tids venting med for lite vann på båtslippen. I fjor var første tur på sjøen 6.april så i år ligger vi over en og en halv måned etter.

Vi hekter på båten og reiser på Shell og fyller bensin på tanken, før turen går opp til Haugnes i Hurdal. Betaler 50-lappen for å bruke båtslippen, kjører ned forbi campingen og nærmer oss havna. Overraskelsen er stor når vi ser at problemet plutselig har blitt det motsatte av hva det var for en stund siden. Vannet står langt opp på parkeringen og der er det ingen mulighet for å sette ut noen båt.

Ergerlig, men det er bare å rygge tilbake og finne en plass for å snu. Så søkker bilen ned i sanda og der står vi. Bom fast! Bare å begynne å grave og dytte. Etter en del svetting og ufine ord får vi da snudd og reiser sørover igjen.

Båten blir parkert og vi reiser for å bytte stenger. Underveis plinger det i telefonen til Rune og det viser seg at vår venn Cato, og hans bror, er ute på Hurdalsjøen og allerede har en ørret på 2,2kg i båten.

Vi reiser til Minnesund og rigger oss til på det vanlige stedet, med det vanlige utstyret.

bjelle

Så er det bare å vente på plinging fra bjellene. Men den første kommer uten et pling. Rune får et dårlig kast da sena har gått inn i bjella. Han fikser opp i problemene og skal sveive inn og der sitter den første. 690gram fin harr.

h2

God start. Her skal det bli fint å sitte utover dagen.

Så skjer det ingenting på en lang stund, bortsett fra en del mennesker som er på spasertur rundt på området til Mjøssamlingene. Vi havner til og med midt i en konfirmasjonsfotografering. Fortsatt ikke noe mer fisk. Mørkere skyer fra Feiring-kanten. Vi lurer på hvorfor det ikke biter. Til slutt er det igjen stanga til Rune som gjør noen raske vipp.

Men så ser vi regnværet kommer over åsen så vi pakker sammen og tar kvelden. Vi kommer bare 100 meter opp i bakken før det begynner å dryppe på bilruta. Ga oss akkurat i tide og reiser tørre hjem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *