Stonefly Isfiskekonkurranse

Fiskekompisene reiste i dag over til Hadeland, for å være med på Stonefly Sportsfiske sin isfiskekonkurranse på Jarenvannet. Konkurransen var flyttet fra saga på Gran i sørenden, til Jaren stasjon i nordenden på grunn av isforholdene. Spilte ingen rolle for oss, for vi er jo ikke kjent noen av stedene.

Utsikten fra startstedet.

Forholdene var helt supre. Sol, vindstille, snøfritt og tjukk fin is. Jakka måtte av mens vi satt i solveggen og ventet på starten.

Til sammen var det drøyt 100 fiskere som deltok i konkurransen.

Klargjøring før utmarsj.

Utmarsjen var klokken 10.30 og fisketiden var fra kl. 11.00 til kl.15.00. Vi strenet på skrå over isen til andre siden, der vi skulle prøve i ei vik med litt siv. Tok ikke lang tid før det nappet, og det fortsatte det med stort sett hele dagen. Dessverre var det stort sett småmort, og den var vanskelig å kroke og få med opp på isen.

Klar til start.

Til tross for noen abbor og en del småmort havnet vi langt ned på resultatlistene, med henholdsvis 950 gram(Rune) og 770 gram(Marius). Vi hadde likevel noen bak oss på listene. Premieutdeling og avslutning ble avholdt i Stonefly sine lokaler på Gran. Vi fikk som ventet ingen premie….

En stor takk til arrangørene Stonefly Sportsfiske for et flott arrangement.

En sur formiddag

Selv om værmeldingen ikke var av det beste slaget, måtte vi ut en tur i dag også. Denne gangen reiste vi til Vålsjøen på Minneåsen. Her er vi lite kjent, noe som resulterte i at Rune boret i bunn to ganger. Han fikk også den første fisken.

Mort på Vålsjøen

Det var en liten mort, noe som er ny art på årets artsliste. Ikke så mange sekundene senere får Marius opp en fisk også.

Pen abbor

Det var en abbor i fin størrelse. Vinden tok seg opp, og det yret mer og mer. Skikkelig surt ble det etter hvert. Vi boret noen flere hull, og fikk opp 4 abbor til før vi pakket oss inn i bilen for tørking og varming. Det var godt å ha setevarmen på fullt hele veien hjem.

Fiske i mørket

I kveld ble det en liten tur til Minnesund etter mørkets frembrudd. Planen var egentlig å komme oss dit mens det var lyst, men med en katt som var hos dyredoktor’n og måtte hentes etter behandling, ble det litt senere enn planlagt.

Vi hadde kaffe på termosen, ved til et lite kosebål og temperaturen var helt perfekt, så vi hadde ingenting å klage på.

Det begynte også bra. Tok ikke mer enn 10 minutter før Rune dro opp en lake fra strømmen.

Lakefant

Men så var det slutt. Vi satt der i to timer uten å kjenne et eneste lite napp. Satser på bedre lykke neste gang. Det blir nok ikke så lenge til.

Hipp, Hipp, Hurra!

I går kveld passerte vi 10.000 leste innlegg på bloggen vår. Det er selvfølgelig veldig stas. For å feire dette, og «kom deg ut»-dagen, reiste vi i dag på fisketur. Kanskje ikke årets overraskelse?

Turen gikk til Skrukkelisjøen, fordi det var der vindstyrke og vindretning virket best i følge YR.no. Kjempefint vær, og super temperatur i dag.

Sol og fint på Skrukkelisjøen.

Både fiskeren på bildet og isen er tjukke og gode. En del overvann midt på sjøen, så vi holdt oss på vegsiden.

Cato «kytefiskeren» Pettersen kom også en tur på isen. Han hadde vært på Minnesund først, men der blåste det stiv kuling, så han tok heller en tur på isen.

Fisket var så som så, men når man talte opp til slutt var det ikke så galt heller.

Noen småabbor

Til sammen hadde fiskekompisene nappet opp 23 abbor og 1 ørret i løpet av tiden vi tilbragte på isen. En helt topp søndag formiddag. Det som var rart, var, at det i tillegg til oss, kun var 1 annen person på isen denne flotte dagen.

Pilkekonkurranse

I dag kastet vi oss med på Eidsvoll Skog JFFs pilkekonkurranse, som var flyttet fra Hersjøen til Øyangen i Hurdal. Meget bra oppmøte.

Klare for utmarsj

Selve konkurransen varte i 4 timer fra kl. 10 til kl.14. Da ingen av oss har pilket der før, var det bare å prøve seg frem. Tror ikke vi traff helt blink, men en kjempefin dag, med fin temperatur, og sol som prøvde å presse seg gjennom skyene.

Sola prøvde seg

I konkurransen var det bare abbor som var tellende fisk, derfor fikk Marius 4 ørret og Rune 1 ørret, men vi fikk en og annen abbor også.

Tilbake på innveiing var vi de første. Sikkert fordi vi ikke bar så tungt. Marius hadde 700 gram abbor og Rune 1480 gram. De fleste andre hadde fra 3 kg og oppover. Vi venta ikke på premieutdelingen før vi reiste hjem……

Takk for fint arrangement til Eidsvoll Skog JFF!

Høversjøen

I dag tok vi først en tur opp på Minneåsen for å sjekke ut Vålsjøen. Der oppe snakket vi med en som hadde gått på isen, og han fortalte at isen var bra. Vi så også et par på skøyter ute på isen.

Vi ble ikke så fristet, så vi reiste til Høversjøen i stedet. Minus 2 grader og skyet da vi parkerte i enden. Litt tåke var det også oppover sjøen.

Tåke på Høversjøen

Isen var tjukk og fin, men det braket voldsomt da den slapp langs land. Fisket var tregt, og det var langt mellom nappene, men vi klarte å få 5 abbor hver før vi ga oss.

Abbor fra Østre Toten

Alle ble sluppet tilbake i hullene da vi pakket og reiste hjem ved 12 tida. Nok en fin dag på isen.

Litt pilking og litt sightseeing

Nok en gang reiste vi opp til Skrukkelisjøen i grålysninga.

Morgengry i Skrukkelia

Isen var fremdeles tykk og god, men hadde felter som var speilblanke og superglatte. Dette fordi overvann og regnvær hadde fryst og polert overflaten.

Etter en stund begynte solen å skinne nærmere og nærmere, og da den til slutt traff oss var det godt, for det var en kald trekk på sjøen.

Solen nærmet seg

Det var ikke noe kjempebett i dag heller, men noen klarte vi å lure opp.

Ørret og åbbår

1 ørret og 5 åbbår havnet i vår fangenskap. Etter en drøy time pakket vi sammen utstyret og satte oss i bilen, men i dag hadde vi en plan. Vi kjørte videre opp til Einafjorden. Der var det ingen å se på isen, og heller ingen spor eller gamle pilkehull å se, så vi tok ikke sjansen denne gangen. Vi satte snuta tilbake til Lygna for en pølselunsj, før vi reiste hjem til tv og vintersport.

FØRSTE LAKETUR

Da var første Laketur unnagjort. Marius hadde ikke mulighet i kveld, men jeg ble med Cato «kytefiskern» opp til Minnestryket for å se om det var noen bitevillig Lake.

Kom opp ved 1830 tiden og satte igang med å fyre opp bål og gjøre i stand utstyr.

Vi fikk kastet ut en par stenger og satte oss ned ved bålet med en kaffekopp for å vente på at en lake skulle bli fristet.

Sitte ved et bål og skravle og le mens man venter på at fisken skal bite er veldig behagelig.

Etter en stund gikk vi for å sjekke stengene og på min kjente jeg litt motstand. Opp kom årets første Lake. Ikke store karen, men fisk er fisk.

Årets første lake

Neste fisk var det Cato som fikk.

Cato har en egen Youtube kanal hvor han skal legge ut videoer fra fisketurer i år. søk den opp på youtube: kytefiskern Fiske året rundt.

Før bålet brant ut fikk jeg en liten til.

Årets andre

Etter drøye 2 timer pakket vi sammen og reiste hjem.

Bulder og brak

Turen gikk i dag til Skrukkelisjøen. Stedet ble valgt etter værvarselet på YR.no. Det var nemlig stedet hvor det var meldt minst vind, og det stemte bra, for det var vindstille da vi kom opp i morgenskumringen.

Isen bar preg av at det hadde vært overvann i noen dager, men dette hadde frosset så man slapp å vasse ut på isen. Men isen buldret og braket og spraket, både høyt og mye, så man skvatt til og hjertet gjorde et ekstra slag innimellom. Det buldret til tider så høyt at det var ekko i åsene rundt, men det var ingen fare for isen var over 20 cm tykk. Bråket ga seg helt i det sola krøyp frem over åskammen.

Det var varierende bitevilje på isen i dag. Rune dro opp en og annen smååbbor, mens hos Marius var det lenge helt stille, før han plutselig dro 5 stykker i løpet av kort tid. Så ble det helt stille igjen.

5 åbbår

Utpå formiddagen begynte den sure trekken å komme, så da pakket vi og reiste hjem. Fornøyde var vi med fin tur og til sammen 17 abbor i dag.

Årets andre art

Turen gikk opp til Skrukkelisjøen ved 8-tida i dag. På parkeringen stod det en bobil, og de som overnattet i den hadde akkurat stått opp så det ut til da vi gikk forbi vinduet og frokostbordet deres.

Snøen startet å lave ned med det samme vi hadde satt oss til, men temperaturen var fin å være ute i.

Klart for biting

Fisket var tregt og vi lagde mange hull i løpet av kort tid. Kaffedrikking var det også god tid til. Til slutt klarte vi å lure opp noen småpinner.

Snødekt åbbår

Den totale fangsten ble 9 åbbår i dag, før vi reiste hjemover med setevarmen på fullt.