Ferie 2024, del 3

Fredag 12.juli

En dag med knallvær.

Sommervær

Nesten helt vindstille og sol fra skyfri himmel da vi reiste ut på formiddagen. Det var ikke det helt store «bettet», men Rune klarte da å få opp den vanlige glassvaren.

Glassvar

Havørna viste seg også, men den var altfor rask til at vi fikk tatt et skikkelig bilde av den.

1 sei og 1 lange ble med inn til filetering.

Klart for filetering

Etter lønsj fikk vi høre av noen andre at seien hadde kommet for alvor, så da ble det en ettermiddag-/kveldstur ut igjen i båten.

Og helt riktig, seien hadde kommet inn fjorden, og vi ga oss ikke før det lå 12 sei fra 3 til 5 kilo i båten.

Snart sei fileter

Klokka var nesten midnatt før all fisken var filetert og vacuumpakket. Droppet middag. Det ble brødskiver, akevitt og rett i senga.

Lørdag 13.juli

Rolig morgen hvor havtåka lå tett mellom berga, og vi tok en tur til Kristiansund for å handle inn litt mer mat.

Tåka lettet og det ble nok en værmessig bra dag.

Etter en sen lønsj ble det selvfølgelig litt mer fisking. Seien var fremdeles bitevillig, men i kveld tok vi en kort økt for å rekke å grille litt.

Mere matfisk

9 sei tok vi med inn til sløyebua. Som dagen før, var det Rune som fileterte og Marius som pakket. Etter denne jobben var det tid for middag.

Ekte influensere fotograferer før man spiser

Sjølufta tok på og det ble en tidlig kveld.

Søndag 14.juli

Da det var meldt bra vær og vind tidlig på dagen, skulle vi reise ut på en formiddagsøkt. Det endte i motortrøbbel inne i båthavna og tilkalling av hjelpemannskaper.

Motorservice

Jarl Egil Mørkedal, som sammen med sin kone Randi, eier båtene og campingplassen, kom og reparerte motoren. En time senere enn planlagt kom vi oss ut på fjorden.

Det var ikke helt det store i dag, selv om noen hadde troa på oss.

Trofast tilskuer

Måkene holdt seg rundt båten hele formiddagen, selv om fangsten ikke var av de beste. 2 sei, 3 lange og 1 torsk fikk vi. Alle ble sluppet ut igjen.

Til lønsj ble det cowboy-mat med egg, bacon og tomatbønner før vi duppet av litt til Tour de France.

Utpå kvelden gikk vi ned på brygga og Rune fiska opp berggylte og blåstål.

Berggylt på brygga

Middagen ble bacon, pølsebiter, løk, rester fra i går med potetsalat til, før det blir EM-finalen til kvelds.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *